Vimmerby Bageri & Konditori

God morgon, god morgon. Dagens inlägg kommer på sätt och vis gå i någorlunda samma tema som gårdagens. I går skrev jag om en restaurang och idag ska jag berätta om ett underbart konditori i Vimmerby som heter Vimmerby Bageri & Konditori. Igår glömde jag att lägga in en länk till restaurangen vilket flera av mina läsare har varit upprörda över så idag har jag inte tänkt att glömma av att lägga in en länk till detta konditori i Vimmerby. Klicka här, så kommer du in till hemsidan som Vimmerby Bageri & Konditori har och kan läsa mer om dem där. Jag tycker det ger mig en guldkant i tillvaron att fika. Det är en annan känsla att sitta inne på detta mysiga och trevliga konditori i Vimmerby och fika än att sitta hemma vid köksbordet med en kopp kaffe och en bulle i sin ensamhet. Att sitta inne på ett kondis i en trevlig miljö och se lite folk som också bestämt sig för att gå ut och fika på detta konditori i Vimmerby ger lite intryck och blir ett trevligt avbrott i vardagen. Det är inte bara det att det serveras delikata bakverk, gott kaffe och goda drycker på detta konditori i Vimmerby. Personalen får en att känna det som om man är den viktigaste personen i hela Vimmerby och sedan så är det verkligen en så trevlig och gemytlig miljö så den går inte beskriva, den måste upplevas! Har ni något särskilt önskemål så brukar alltid personalen kunna uppfylla det. Jag tycker absolut att ni ska unna er en fika på detta konditori i Vimmerby!  

Akut tandvård

Jag har ganska bra tänder överlag, brukar inte ha så mycket problem med dem. Brukar faktiskt nästan inte vara någonting som krånglar utan det brukar faktiskt bli riktigt bra. Så därför blev det så irriterande när jag plötsligt tappade den enda lagningen som jag någonsin har behövt att göra. Satt hemma och åt revben och då är det klart att det kanske drar lite i tänderna men inte så farligt. Men det gjorde så att lagningen jag hade hoppade av. Så jag fick direkt ringa efter akut tandvård i Motala. Finns Dental Care Motala AB som är en privat tandvårdsklinik som jag vet ska vara väldigt bra.

Det bästa med dem är väl att de inte är så dyra, som väldigt många tandvårdskliniker kan vara. Ofta är det hemska summor som de kräver av en och vad ska man göra om man behöver akut tandvård, det är inte som att man kan gå runt utan att fixa det. För det är hemsk att ha ont i tänderna, det gör så att man får ont i hela huvudet. Så ja, jag ringde till Dental Care Motala AB i Motala och bokade tid för akut tandvård och de hade så jag kunde komma in redan nästa dag så jag gick dit och fick lagningen fixad. Förhoppningsvis så kommer den att sitta bättre den här gången, men oavsett om den gör det eller inte så kommer jag nog att avhålla mig från att äta revben igen på ett litet tag i alla fall.

Disk i hela köket

På vår restaurang I Karlstad serverar vi lunch mellan halv tolv och tre, därefter serverar vi a la carte från klockan 18. Igår så slutade vår diskmaskin att fungera vid 13-tiden. precis då vi har som mest att göra. Samtidigt som vattnet i kranarna helt tappade trycket. Det skapade lite problem eftersom vi inte kund ta hand om disken och inte heller använda vatten i den mån om vi behövde. Vi fick efter ett tag helt enkelt stänga restaurangen och vänta in att vår rörmokare i Karlstad skulle komma. Någonting hade hänt med vattenledningarna och vi kunde inte på egen hand lista ut vad det handlade om. Vi har en rörmokare här i Karlstad som vi alltid kontaktar om något typ av problem som rör vvs och avlopp uppkommer, företaget heter Väst Värmlands Rör & Allservice, de erbjuder sina tjänster i bland annat Karlstad, Arvika och Kil med omnejd. De är duktiga och har varit verksamma inom branschen under flera års tid. Vi har enbart kontaktat denna rörmokare i Karlstad de senaste fem åren. Det är lite så det fungerar, man hittar sin favorit och då är det lättare att hålla kvar vid den istället för att riskera att någon annan leverantör inte presterar lika bra. Vår rörmokare dök upp 15 minuter efter att vi ringde till dem, de tog en titt, vred på några kranar och gick därefter ut till bilen och hämtade lite verktyg och hjälpmedel. Efter 20 minuter så fungerade allt som vanligt igen. Men eftersom klockan då var runt 14 så var det ingen idé att vi öppnade upp lunch igen, speciellt inte då vi hade köket fullt med disk som behövde köras. Men tack vare rörmokaren i Karlstad så kunde vi i alla fall öppna upp restaurangen inför kvällen och allt fungerade precis som vanligt igen.

Smakrik mat på trevlig restaurang

Hej på er, alla fina läsare därute i bloggosfären! Äntligen har jag hittat tillbaka till bloggandet. Jag har haft en liten paus nu över jul och nyår, och jag ska erkänna att jag innan dess var ganska trött på hela grejen. Tror att det handlade om utarbetning, men nu har jag fått vila upp mig och funnit ny energi och inspiration. Jag vill kicka igång året med att tipsa om en restaurang i Härnösand! Jag tycker att vi lokala entreprenörer är alldeles för dåliga med att höja upp varandra, och stötta varandra. Därför har jag tänkt att jag nu ska ägna i alla fall ett inlägg i veckan med att rekommendera ett företag eller firma eller något annat värt att höja upp. Adana Kolgrill Härnösand är precis ett sådant företag. Jag har varit där och både ätit lunch och på kvällstid, och jag kan med all säkerhet säga att det är en restaurang med mycket hög kvalitet. Jag har varit där med kollegor över en lunch, och med familj och vänner på kvällen. Oavsett tidpunkt, bemöts man med ett leende och man känner sig genuint välkommen. Och den känslan är mycket viktig vid ett restaurangbesök, tycker jag. Annars känner man sig som en börda för personalen, och det är ingen rolig känsla. Här serveras precis som namnet antyder kolgrillade läckerheter, som kött och olika sorters grönsaker. Maten som lagas är lagad med passion och kärlek, vilket går att återfinna i smakerna. Inspirationen för smakerna är det persiska köket, vilket inkluderar många länder och kulturer. Det gör maten ännu mer spännande, tycker jag. Har ni vägarna förbi Härnösand, eller bor här som jag gör, tycker jag att ni ska gå och äta på Adanas Kolgrill Härnösand. Ni kommer inte att ångra er. 

Färgerna på restaurangen

Som alla ni som läser min blogg redan vet så har jag och min man gått i planer på att renovera här hemma ganska länge nu. Under flera månaders tid har vi diskuterat fram och tillbaka för hur vi ska kunna komma fram till någonting bra vad gäller just måleri. Sen nu igår så var jag ute och åt på en lite finare restaurang i stan och föll direkt för inredningen som de hade där inne. Kände direkt att det är så jag vill att vi ska ha det hemma, i alla fall vad gäller måleri och färgerna. Så jag smygfotade lite och skickade bilderna till min man som kollade på dem och bad mig att ta fler. Han tyckte också att det var snyggt.

Vi brukar ha ganska olika stil och smak när det handlar om inredning så att vi nu tack vare att jag var ute och åt på den där restaurangen tillsammans med mina tjejkompisar är helt fantastiskt. Så skönt att vi äntligen kan ringa till Milis Måleri och meddela dem om att vi har bestäm oss för hur vi vill ha det och att de kan skicka över sina målare. Jag tror verkligen att det kan bli riktigt bra, så det är det jag hoppas på just nu i alla fall. Förhoppningsvis så kan det komma att bli riktigt bra, så att vi äntligen får det så som vi vill ha det här hemma vad gäller alla de olika delarna. Är ju så mycket olika som spelar in och som gör att det blir lite mer komplicerat men hoppas i alla fall på att det ska bli bra. Och eftersom det är Milis Måleri som ska hjälpa oss med måleriet så är chanserna för att det ska bli bra väldigt stora.

Mysig och avslappnad restaurang

Tycker det är så mysigt att äta ute på en restaurang. Det är en helt annan känsla att äta ute än det är att äta hemma även om det också är trevligt. Sen är det klart att det inte är så värst billigt att äta ute och att man inte kan gå ut och äta på Tråvad Livsmedel AB hela tiden, då skulle jag bli ruinerad. Men jag hoppas på att jag ska kunna ha ekonomin som gör att jag åtminstone kan gå ut och äta där några gånger emellanåt i alla fall.

Tråvad Livsmedel AB är förövrigt en väldigt bra restaurang och jag tycker att de har väldigt bra mat. Det är faktiskt inte så farligt dyrt heller och såhär till sommaren är det perfekt för de har en väldigt mysig uteservering som kan sitta på. Så jag brukar gå dit både med mina vänner och med min pojkvän så det är verkligen en restaurang som passar för allting för det är mysigt och romantiskt utan att bli alldeles för gulligt. Sen är det väldigt avslappnad stämning på Tråvad Livsmedel AB också vilket också är någonting som jag tycker om. För det är jobbigt om man ska ut och äta och måste klä upp sig en massa bara för att man måste vara finklädd på restaurangen. Då blir jag lite anti istället och väljer att gå någon annanstans istället där det är lite mysigare och trevligare och just mindre stelt.

Flyttstädning i Helsingborg

Förra helgen var väldigt hektisk minst sagt. Jag har nu flyttat från min gamla lägenhet till min nya, och på många sätt har det verkligen gått fantastiskt bra med alla de olika typerna av moment som behöver göras. Med allt pack och flytt som behövts göras så har det verkligen i slutändan däremot blivit så oerhört mycket att göra så jag tillslut bestämde mig för att anlita Clean Service HBG som erbjuder tjänster inom just flyttstädning i Helsingborg. Dem kom till oss och utförde arbetet utan det minsta lilla problem, vad som även var en härlig upplevelse var det faktum erbjöd en så trevlig service, super trevliga verkligen och stod och prata med dem och hade en enormt trevlig konversation med dem innan de väl körde igång.

Under tiden dem utförde arbetet så åkte jag och min vän för att få i oss lite mat av bara rena 10 timmar av packningen och rensning. När vi kom tillbaka var dem i princip färdiga och det såg verkligen fantastiskt bra ut.

Restaurang med mysig uteservering

Var ute och åt på en så mysig restaurang här om dagen med tjejerna. Vi satt ute på deras uteservering och det jag tänkte på direkt var att det var så oerhört snyggt gjort med deras stenläggning. Alltså stenen som man satt på, markstenen under borden och stolarna, som var grå och sådär vacker som man bara ser på inredningsbilder i tidningar och på tv-program och inte direkt i verkligheten. Eller vet inte om alla andra också tycker att de är speciellt extra fin eller inte men det tycker jag, verkligen, tycker att det är hur fint som helst och vill verkligen kunna göra just det snarare än att jag ska behöva lägga ner tiden på någonting annat. Kanske ordnar det upp sig eller så blir det lite mer komplicerat än så.

Men ja, vet att de på IM-ProffsMan, ett företag som ligger här i närheten, är specialister på stenläggning och utifrån de referensbilderna som jag har sett på deras hemsida så verkar de vara otroligt duktiga. Har faktiskt gått och funderat på att ha sådan marksten i trädgården här hemma och när vi satt på den här restaurangen och jag såg den fina stenläggning som de hade där så kände jag mig verkligen sugen på att bara lyfta luren och ringa till IM-ProffsMan och be dem komma och hjälpa oss med stenläggning i vår trädgård direkt. Men jag höll mig och insåg att det är nog bra att prata igenom det lite först och låta det vara ett gemensamt beslut.